miercuri, 23 noiembrie 2011

Hartuirea Morala la Locul de Munca - pre-lege

HĂRŢUIREA MORALĂ LA LOCUL DE MUNCĂ - este o lege care lipsește din legile românești, recent preluate de la UE, în urma integrării.

Hărțuirea morală apare des în relațiile dintre oameni, dar fie este evitată a fi înțeleasă așa, fie este atacată direct prin a spune ce deranjează și aici, acest fel de a fi al omului, apare curajul sau implicarea directă pentru păstrarea locului de muncă, a relației, a unui respect reciproc.
Deci Legea ar trebui, dacă ar exista în România în Codul Muncii, să apere oamenii care de obcei evită o situație conflictuală de prea multe ori și își pierd locul de muncă din acest motiv. Sau simpla ei existență ar da de gândit șefilor sau colegilor care atacă astfel o persoană. De obicei la o hărțuire participă, în timp, mai multe persoane care au un caracter diferit de cel al persoanei atacate. Am puteo numi Legea Junglei - legea care există astăzi, o lege nescrisă pe care o pot respecta doar oamenii cu o personalitate marcantă, mai puțin sensibili.
Ca modalitate de hărțuire apare și lipsirea angajatului de o carte de muncă, contract de muncă, a unui salariu demn pe măsura muncii prestate. 
Slabe șanse ca cineva să vadă această pagină a mea și să ia o măsură în sensul editării și publicării legii ce, deci, în Franța există. De aceea Franța se află unde se află și România nu, fiind cu străzi murdare, neasflatate, cu gropi și șosele aglomerate. 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu