luni, 28 noiembrie 2011

Regina Maria


Cam după Regina Maria  (1875-1938) - Monarhia în România pierdea teren. Sunt mulți cei care doresc să existe o monarhie în țară dar vocile lor sunt prea puține și nu se aud așa cum s-a auzit de exemplu în prezent (2015) dorința de schimbare a Guvernului.
”Pe acest fundal de dezbinare politicăC, speriat de ofensiva germană în vestul Europei și ocuparea OlandeiDanemarceiBelgiei și mai ales, a Franței, principalul sprijin al României față de expansionismul Axei[27] și simțindu-se vinovat de retragerea haotică din Basarabia, regele Carol II decide să cumpere cu monedă evreiască simpatia și sprijinul lui Hitler la viitoarele tratative cu Ungaria și Bulgaria, ale căror pretenții teritoriale erau susținute de Germania. La 8 august 1940 regele semnează cele două decrete-lege antisemite promulgate de prim-ministrul Ion GigurtuD:” 
Deseori mă gândesc că Regina Maria nu este întocmai fiica lui ”Părinții săi au fost Alfred Ernest Albert de Saxa-Coburg și Gotha, duce de Edinburgh, iar mama, Maria Alexandrovna Romanova, mare ducesă a Rusiei, unica fiică a țarului Alexandru al II-lea al Rusiei” și cred că și Eminescu și Veronica Micle au avut copii, cunoscându-se faptul că Veronica avea ochi albaștrii intens spre violet, ar putea fi Regina Maria fiica lor? Dar din pozele oferite de wikipedia asemănarea Reginei Maria cu părinții ei, observ la tată ochi albaștri și sprâncene dese, este evidentă. 
Și se mai știe faptul că relația dintre Eminescu și Veronica nu era platonică. Se poate, ca și la Marilyn Monroe, să fi existat posibilitatea ca să nu fi putut ține sarcina și să fi intervenit un avort spontan, am găsit în unele filmulețe de pe you tube acest lucru la MM. În filmuleț ea se sprijină de peretele clinicii și e vădit afectată de avort, chiar plânge. Dacă cumva sarcina ei era de 20 săptămâni și a dat naștere unor copii și nu este așa cum se arată realitatea? Altfel de unde circa 400.000 de copii abandonați în maternitățile din România? așa cum arata prin 2014 emisiunea România Te Iubesc, un stadion plin de copii abandonați și nu numai romi, și copii blonzi și roșcați și cu ochi albaștrii.
Am sesizat faptul că fiul lui Kate și William nu are ochi albaștri ci căprui. Șansele ca o Casă regală să fie păcălită sunt foarte mici dar iată fiul este blond cu ochi căprui și ambii părinți au ochi albaștri. Este o realitate.
Cum ar fi fost ca Eminescu să fie Rege? sau tatăl Reginei Maria? Literatura românească nu ar mai fi născocit, precum Titu Maiorescu, faptul că Eminescu era suferind ci că personalitatea sa era mai profundă decât a multor scriitori, și suferea foarte mult din iubire - se știe faptul că Veronica Micle era căsătorită. În fond nici Titu Maiorescu nu era un om echilibrat, a avut multe intrări și ieșiri din Parlament ori de la posturi de conducere de care nu a beneficiat și Eminescu fiind mai introvertit. 
Ce e drept integritatea lui Eminescu exista mai presus decât cea a lui Titu, deoarece nu se cobora la nivelul unor scrieri gen bârfe ori ridiculizări, ori analize pe texte. Era și foarte patriot. Tot în wikipedia scrie faptul că Eminescu ar fi primit o sumă de bani de la Regina Elisabeta a României, pe care, nu se știe de ce, o primește Titu Maiorescu nu el. Mă întreb eu oare această sumă de bani a ajuns în mâinile lui Eminescu? 
Priveam zilele acestea pozele cu regii și prințesele lumii prezente și se observa faptul că nu oricine poate ajunge să coexiste într-o Casă Regală și îți trebuiesc multe calități, printre care și plăcerea de a fi privit, adulat și venerat.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu