vineri, 15 aprilie 2011

Eat Pray Love Love LoveFilmul Eat Pray Love - Love Love Like an Worker - acest film este o continuare a lui Pretty Women. 
Acest film face diferențierea între Buddhism și Hinduism
Este un film ce merită vizionat, de pe net acum că nu mai este la cinematografe.
”Hinduism-ul este reprezentat de credința în Brahman, ființă absolută, impersonală, creatoare a Universului”. ”Budismul este o religie și o filozofie orientală. Ea își are originea în India în secolul al VI-lea î.Hr. și s-a răspândit într-o mare parte a Asiei Centrale și de Sud-Est. Se bazează pe învățăturile lui Gautama Siddhartha (Buddha Shakyamuni), un gânditor indian care se crede că ar fi trăit între 563 î.Hr. și483 î.Hr..”
După cum spune wikipedia hindusimului îi aparține meditația transcedentală și buddhismului reâncarnarea așa cum eu am spus mai jos și se presupune a fi așa deoarece a existat Buddha și în prezent există Dalai Lama ca reâncarnare a lui Buddha.
”Budismul desființează din start stratificarea socială, ierarhizarea și susține egalitatea oamenilor din punct de vedere moral. Buddha dorea abolirea sistemului de caste prezent în India și nega valorile numelui și al familiei și trăinicia lor [20].” 


Casa lui Julia Roberts.
Diferența între Hinduism și budism este anume că Hinduismul nu presupune existența unei reîncarnări a unui om sfânt egal cu un Zeu și deci rugăciunea nu este îndreptată către o persoană ca model de viață sfântă ci către un Zeu impersonal, inventat de o tradiție legendară. Cel puțin așa cred eu.
De fapt pentru Buddhism rugăciunea se aseamănă cu cea pentru Ortodoxi(cși?) în privința existenței lui Buddha ca om ce a trăit cândva. ca și Iisus, numai că în Buddhism, tatăl său era un Rege (din film) ce deținea o împărăție, pe când în Ortodoxism, Iisus este un biet fiu fără tată, tatăl său se presupune a fi Dumnezeu ca Har Divin. Ar putea fi controversată această teorie, nu-i așa? În buddhism există clar definite cele 10 porunci sau păcate, pe când în ortodoxism există o cărticică care se citește înainte de spovedanie cu păcate și nu sunt bine conturate ca și în buddhism. 
Păcatele în Buddhism sunt împărțite în 2, cinci și cinci, pentru partea exterioară și pentru partea interioară a unui om, pe când la Ortodoxism păcatele sunt ca o listă.

 

 Și casa lui Marilyn Monroe, parcă mai modestă, mai simplă, mai drăguță. Dar cine știe cum o fi în interior casa lui Julia Roberts.
 

Aceste filme și poze sunt din 24 octombrie 2010 cam în același timp cu filmul. Eu am schimbat total designul apartamentului, am văruit pereții în culori mexicane și poate există și la indieni astfel de culori cum mai vezi în filme. Zugravul a spus că sunt prea stridente, dar culorile sunt preferate deci în filme.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu